Fursecuri cu portocala si ghimbir

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Dec 2016 | 3127 vizualizari

 

Bunatati pentru Mosul bun!

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt gras (82%)
  • 75 gr zahar pudra vanilat
  • coaja razuita de la o portocala mare ( BIO)
  • 5 gr pudra de ghimbir
  • 295 gr faina de patiserie
  • zahar pudra vanilat pntru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocala si ghimbir:

Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, se adauga coaja de portocala, faina si pudra de ghimbir si se mixeaza in continuare, cand se formeaza aluatul, se opreste mixerul si se modeleaza o bila care se inveleste in folie si se pune la rece 30 de minute.

Pe o suprafata de intins, se intinde aluatul mai grosut si se stampileaza fursecurile, apoi se decupeaza(mie mi-a lipsit din pacate o forma potrivita), este posibil sa repetam operatiunea de doua trei ori. Fursecurile se coc la 180 de grade C, pana se rumenesc usor ( 5 sau 20 de minute), se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Delicioase....se topesc in gura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocala si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie