Fursecuri cu portocala si mac

de Bya Ralu in Dulciuri, 15 Noi 2016 | 2749 vizualizari

 

Mi-a cam dat cu rest reteta asta,nu prea e exlicata cum ar fi trebuit...si parerea mea e ca sa folosit prea multa faina,asa ca adaugati treptat daca faceti reteta.
Reteta am luat-o de aici http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-portocale-si-mac-74778.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina(eu zic ca merge si mai putin)
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura de mac
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • esenta de rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocala si mac:

Intr-un castron inalt, punem untul (la temperatura camerei sa fie) cu zaharul, mixam bine, adaugam oul, coaja de portocala si macul.

Se omogenizeaza bine toate ingredientele, se adauga esenta de rom, praful de copt amestecat cu putina faina, si treptat se adauga cata faina este necesara pentru un aluat care nu se lipeste.

Eu l-am pus intr-o folie alimentara si l-am lasat la frigider 30 minute.

Se scoate, se formeaza fursecurile si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptor 10-13 minute, pana devin putin crocante(nu arse :)) )

Se scot si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocala si mac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun