Fursecuri cu rahat

de babi5 in Prajituri, 14 Oct 2013 | 10582 vizualizari

 

Dragii mei sunt niste fursecuri delicioase ,taman bune alaturi de cafea si ceai si bineinteles pentru copilasi la pachetul pentru scoala..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 esenta lamaie
  • 1 pachet zahar pudra
  • 250 gr unt sau margarina
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantana sau lapte
  • putina sare
  • 250 gr rahat colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rahat:

Punem faina intr-un castron si amestecam cu sarea, zaharul vaniliat si praful de copt, apoi adaugam untul. Frecam bine, dupa care adaugam galbenusurile de ou, zaharul si smantana sau laptele. Framantam un aluat care sa nu fie nici prea tare, nici prea moale, sa se poata lucra cu aparatul de fursecuri la care punem modelele dorite.

Lasam 30 minute la rece, apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt modelam  fursecurile si pe fiecare fursec punem cate o bucatica de rahat sau bucati de nuca. Punem in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam sa se rumeneasca. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie.

Sunt gata pentru a putea fi servite. Pofta sa aveti, ca de bune sunt bune rau.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rahatul cu bucati de nuca sau alune de padure

2

In locul zaharului pudra se poate folosi ciocolata menaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Spritati