Fursecuri din albusuri

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Noi 2011 | 18583 vizualizari

 

Reteta am luat-o din cartea de bucate a Silviei Jurcovan. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 80g unt
  • 80g faina
  • 80g zahar pudra
  • 0 lingurita zeama de lamaie
  • 3 plicuti zahar vanilat
  • cateva stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri din albusuri:

Albusurile se bat spuma.

Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul.

Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.

Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza.

Se tapeteaza o tava cu margarina solida si faina. (mie  cu hartie de copt mi s-au lipit).

Se ia cate o lingurita din compozitie (numai din margine fara sa se mai amestece) si se pune in tava la o distanta de 3 cm deoareca cresc la copt.

Se pune cate o stafida pe fiecare fursec si se dau la cuptorul preancalzit pentru 12-15 minute la foc mijlociu pana se romenesc putin. (intai marginile)

Imediat ce se scoate tava din cuptor se trece un cutit pe sub fursecuri si se scot din tava. Daca se racesc putin se vor lipi de tava.

In loc de stafide se poate pune ce va place mai mult.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]