Fursecuri fragede cu lamaie

de Ina in Dulciuri, 18 Dec 2014 | 5895 vizualizari

 

Am preluat reteta de pe blogul Timeei si chiar daca fursecurile ei au iesit mai frumoase si mai rotunjoare, eu sunt foarte multumita de rezultat : aroma minunata de lamaie, consistenta frageda , sfaramicioasa .
Multumesc, Timea! >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama cu unt ( mit Butter )
  • 180 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 450 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu lamaie:

Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul . 

Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.

Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt  si esenta de vanilie .

Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cateva ore , dupa care formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam

in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.

Lasam fursecurile sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si le putem servi.

Pot fi pastrate mai mult timp, in recipient metalic, inchis. 

TIPS-URI

1

Daca aluatul este inca lipicios dupa ce-l scoatem din frigider, ne putem unge mainile cu putin ulei, pentru a forma bilutele mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]