Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 4706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt gras la temperatura camerei
  • 2 linguri smantana grasa
  • 150 gr. zahar brun
  • un praf de sare de Himalaya
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr. migdale macinate
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 oua de casa
  • faina alba cat cuprinde (cca 600 gr.)
  • 1 borcan dulceata de caise
  • 50 gr. zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise:

Untul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator.

Amestecam, apoi adaugam faina cat cere aluatul.

Framantam si lasam aluatul la rece pentru 30 minute.

Infainam masa de lucru, intindem aluatul in foaie subtire si decupam apoi fursecurile in forma dorita.

Eu am folosit forma de floare, jumatate din floricele le-am perforat la mijloc cu ajutorul unui dui din metal.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Asezam floricelele in tavi, apoi le dam la copt pentru 20 minute.

Le scoatem din cuptor, apoi din tava si le lasam la racit.

Ungem floricelele neperforate cu dulceata de caise, apoi lipim deasupra cate o floricica cu gaura la mijloc.

Asezam pe platou si pudram cu zahar farin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat