Fursecuri Laura si Bogdi

de alinutza1983 in Dulciuri, 24 Dec 2010 | 5846 vizualizari

 

Le-am denumit asa pentru ca am preluat reteta de la Laura Sava ( si baietelul ei )...

 

INGREDIENTE

  • 65 g. unt
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g. zahar
  • 40 g. faina
  • 150 g. nuci macinate
  • 150-200 g. ciocolata cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Laura si Bogdi:

 

1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si  se lasa la racorit.

2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat.
3. Se pune zaharul si se mixeaza in continuare, la putere minima.
4. Se amesteca faina (cernuta) cu nucile si se toarna acest amestec peste albusurile batute.  Se amesteca usor compozitia cu o spatula/lingura, apoi se inglobeaza untul.

 5 .Se incinge cuptorul la 180 grade C. Cu ajutorul unei lingurite ( sau chiar cu o punga taiata la unul din capete) se  formeaza mici gramajoare pe tava tapetata cu hartie de copt:

Se vor coace fursecurile cca. 10 minute; intre timp,  se rupe ciocolata bucatele si se topeste-o la bain-marie sau la microunde( o lasam  putin sa se racoreasca.)

6. Lipim fursecurile, cate doua, cu ciocolata, iar la final, cand sunt toate gata , le decoram cu zahar pudra, caco sau chiar ciocolata topita...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Laura si Bogdi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de Craciun