Fursecuri Mohn cu mac si lamaie

de Mitinita in Prajituri, 23 Dec 2012 | 8057 vizualizari

 

Pe cand cautam inspiratii pentru fursecurile de Craciun,am revizuit ce am prin dulapul de la bucatarie,iar punga cu mac s-a cerut folosita prima. Cumva m-am gandit ca o fi buna in combinatie cu lamaia si uite asa am gasit aceasta reteta. Pe pagina de facebook,cineva mi-a spus ca e foarte gustoasa si cu portocala,deci o trec si pe aceasta pe lista de incercat.

Aceasta reteta este de origine evreiasca,se pare ca vine din Polonia sau Germania si se servesc la cafea sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/3 cup seminte de mac
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Mohn cu mac si lamaie:

Pornim cuptorul la foc mediu.

Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie.

Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic.

(Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.)

Se ia aluat cu o lingura ,iar cu  aratatorul se ia aluatul de pe lingura si se pune in tava.

Se coc 8-10 minute,depinde cat de crocante le vrem.

Se lasa sa se raceasca si se scot din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Mohn cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

Cremă de ouă - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 23.07 la 09:47

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti crocanti