Fursecuri sah

de Lau in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 2538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 8 plicuri green sugar
  • un varf cutit sare
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • 400 g faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri sah:

Intr-un bol, adaugam untura, galbenusurile, esenta de rom, laptele si amestecam bine cu o lingura.

In alt bol, adaugam faina, zaharul, sarea, coaja de portocala, amestecam, dupa care adaugam treptat peste amestecul de untura.

Amestecam pana rezulta o coca compacta care o vom imparti in 2.

Intr-un bol, adaugam cacao si mai framantam putin, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem coca intr-o foaie de cca 1 cm grosime,t aiem fasii de cca 1 cm latime. Asezam una langa alta alternand culorile pe care le vom unge cu lapte.

Din aluatul ramas, intindem o foaie subtire pe care o vom unge cu lapte, adaugam blocul de sah dupa care vom infasura lipind capetele bine.

Invelim in folie alimentara si dam la rece inca 30 min dupa care vom taia felii de cca 1-2 cm grosime.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit cca 15 min.

Dupa ce s-au racit, le trecem prin zahar pudra, optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]