Fursecuri spirale

de Miha in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 5565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea maro:
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~ 2 cani de faina
  • Pentru partea alba:
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~ 2 cani de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirale:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte (sau la microunde)si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.  Se da la rece pentru 1 ora.

Se procedeaza intocmai si cu aluatul cu ciocolata alba, care de asemenea se da la rece pentru 1 ora.

Pe masa usor infainata se intind cele 2 parti de aluat, intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 1 cm. Se suprapun cele 2 foi, apoi se ruleaza strans pe latura mare.

Taiem felii groase de cca 1-1.5 cm cu un cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei bucati de ata. Feliile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana incep sa se rumeneasca pe margini.

N-am mai apucat sa le fac poze individuale, le-am pozat direct in cosul cu bunatati pregatit pentru Mos. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omuleţul din turtă dulce