Fursecuri umplute cu cocos si cacao

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Noi 2013 | 19134 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 1 ou intreg si un galbenus
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 cani de faina
  • 1 esenta de rom

Pentru umplutura:

  • 1 albus
  • 2 linguri de unt
  • 100 gr.nuca de cocos
  • 3 linguri de cacao
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 lingura de lapte

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 4 linguri de lapte
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 4 linguri de lapte
  • bombonele pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu cocos si cacao:

Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider.

Intre timp preparam umplutura astfel: amestecam albusul cu zaharul pudra folosind mixerul la viteza cea mai mare, adaugam untul, lingura de lapte iar la final nuca de cocos si praful de cacao.

Dupa ce aluatul a stat o ora la rece, rupem bucatele din el,in functie de cat de mari dorim sa modelam fursecurile.

Intindem cu sucitoarea fiecare bucatica de aluat in parte, punem la mijloc cca. 1/2 lingurita din umplutura de cocos cu cacao si adunam aluatul in partea de jos, cu grija sa nu se rupa sau sa nu iasa umplutura.

Asezam fursecurile in tava, pe hartie de copt, incalzim cuptorul si introducem tava la temperatura moderata pentru cca. 20-25 min.

Le lasam sa se raceasca, topim separat cele doua tipuri de ciocolata la foc mic in cate 4 linguri de lapte, apoi cu ajutorul unor pungi decoram fursecurile dupa bunul plac...

Presaram la final bombonele colorate si lasam pana dimineata sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu cocos si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]