Fusilli cu sos ragu

de Dana_Retetegg in Fusilli, 24 Noi 2012 | 6848 vizualizari

 

Ca de obicei, m-am abatut putin de la reteta originala a sosului, insa nu e prea important acest aspect atat timp cat gustul e super yum ;)

 

INGREDIENTE

Paste:

  • 250 g paste fusilli,
  • apa,
  • sare,
  • 2 linguri ulei de masline

Sos Ragu:

  • 350 g carne tocata de porc si vita,
  • 200 ml rosii pasate (sau suc de rosii),
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei kapia rosu,
  • oregano,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • 50 ml vin alb,
  • 2-3 linguri ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu sos ragu:

Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei.  

Am tocat fin cu robotul ceapa, morcovul si ardeiul. Le-am pus la calit in cateva linguri de ulei de masline.  

Am lasat 5 minute la foc mic, apoi am adaugat carnea tocata si vinul.  

Am lasat aproximativ 30 de minute la foc mic pana s-a evaporat vinul.  

Rosiile pasate le-am adaugat impreuna cu oregano, busuioc, sare si piper, am amestecat de cateva ori si am mai lasat 15 minute.  

Am pus patrunjelul tocat.  

Pastele scurse bine de apa le-am asezat pe farfurie, iar deasupra am pus sos ragu din abundenta.  

Am pus si frunze verzi de busuioc si am servit cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]