- 500 gr cartofi
- 150 gr faina
- 1 ou
- 2 linguri gris
- 1 praf sare
- 0.5kg prune
- 2 lingurite scortisoara
- 50 gr unt
- 150 gr pesmet
- 100 gr zahar brun
- 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:
- Intr-o tigaie incapatoare incingem untul dupa care adaugam pesmetul.
- Il lasam sa se rumeneasca amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
- Luam de pe foc si adaugam zahar, zahar vanilat si scortisoara.
- Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si cat sunt inca fierbinti ii pasam.
- Adaugam faina, sarea, grisul, putina scortisoara, 1 plic de zahar vanilat plus oul si amestecam pana obtinem un aluat lipicios.
- Scoatem samburii prunelor taindu-le doar pana la jumatate si in locul samburilor adaugan zahar brun amestecat cu scortisoara.
- Cu mainile "unse" cu faina, luam o bucata de aluat o modelam in forma de biluta si apoi asezam pruna in mijlocul ei.
- Strangem usor la capat ca sa se lipeasca bine aluatul.
- Modelam din nou usor cu palmele ca sa ii dam forma rotunda.
- Punem apa la fiert cu un praf de sare.
- Scufundam galustele in apa.
- Cand s-au ridicat deasupra sunt gata.
- Scoatem galustele din apa cu ajutorul unei palete si le dam prin pesmet cat sunt fiebinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.