Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi

de botcrina in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2012 | 4008 vizualizari

 

Pot fi servite şi fără cârnaţi, doar cu legume.

 

INGREDIENTE

  • Găluştele
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g griş
  • 100 ml apă
  • puţină sare
  • 1 lingură ulei
  • Sosul
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • roşii cherry în bulion (din propria cămară)
  • 4 linguri bulion
  • sare, piper după gust
  • 4 linguri ulei
  • cârnaţi pentru garnitură
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi:

Într-o oală punem apă la fiert.

Între timp pregătim găluştele din ingredientele de mai sus.

Când clocoteşte apa începem să facem găluştele cu ajutorul unei linguri obişnuite de mâncat. Le fierbem circa 5 minute, după care le scoatem într-o strecurătoare şi lăsam puţin la scurs.

 Pentru sos răzuim morcovul şi pătrunjelul, tăiem ceapa cubuleţe mici, apoi le călim puţin în ulei. Adăugăm roşiile cherii şi bulionul, sarea şi piperul după gust.

Luăm oala de pe foc şi turnăm găluştele peste sos, după care amestecăm uşor pentru a nu le zdrobi.

Tăiem cârnaţii rondele şi-i prăjim puţin, apoi îi încorporăm în compoziţia cu găluşte.

Ornăm cu roşii cherii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de tap cu garnitura de quinoa