Pentru un fel principal, am făcut rapid, săptămâna trecută o garnitură excelentă de ciupercuțe întregi, cu sos alb. De obicei folosesc ciupercuțe proaspete champignons, dar cum în supermarket acestea nu arătau chiar bine și erau cam mari, am preferat să cumpăr două borcane cu ciupercuțe întregi și atunci garnitura de care aveam nevoie a fost gata imediat. În plus, a fost aspectuoasă și foarte gustoasă. Iată câteva argumente care pledează pentru acest meniu, la mare nevoie.
Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient.
Se adaugă ciupercuțele clătite și strecurate de apă și se rumenesc ușor timp de 2-3 minute, după care se adaugă 50 ml de apă și se lasă la foc mic.
Separat se adaugă amidonul alimentar în smântână, se amestecă și se subțiază cu 100 ml de apă.
Se adaugă acest amestec în tigaia cu ciupercuțele, se lasă tigaia la foc mic, se condimentează, după gust cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după 3-4 minute de preparare la foc mic, se ia tigaia de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat.
1
Puteți folosi ciupercuțe proaspete, dacă găsiți de dimensiuni mici.
2
Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu devină amară. Înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.
3
Rumeniți ușor ciupercuțele în tigaie, la foc mic, înainte de a adăuga sosul alb.
4
Amestecați ciupercuțele cu sos în tigaie, ca să nu se prindă de fundul vasului.