Gem de caise

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 38428 vizualizari

 

Este foarte bun atat pentu tartine, dar si pentru diferite prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. caise
  • 1 kg. de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se aleg caisele bine coapte, se curata de samburi (rupandu-se in doua).

Se ia o cratita de 6 litri.

Se pun caisele in cratita, apoi zaharul peste ele si se lasa sa stea cateva ore.

Se baga cratita in cuptor, se fierbe la foc potrivit pana scade la jumatate cantitatea de gem.

Se lasa pana a doua zi ,apoi se mai fierbe inca o data.

TIPS. Atat gemul de caise ,cat si dulceata de caise se fierb de doua ori pentru ca isi lasa putina zeama cand se racesc si nu dureaza mai mult timp. Se pune gemul  fierbinte in borcane, se infileteaza capacul si se intoarce borcanul cu capacul in jos pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise pentru Alex