Gem de caise

de Ela68 in Dulceata / Gem, 8 Iul 2013 | 26185 vizualizari

 

Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai aromat si mai gustos gem.
Am gasit in piata caise romanesti, coapte, nu foarte moi, dar foarte parfumate . Pentru mine un gem reusit este cel la care fructele raman aproape intregi, nu se terciuesc. In consecinta, metoda folosita este aceeasi, variaza doar cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise
  • 800 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Am spalat caisele foarte bine si le-am curatat de samburi.

Intre timp am pus zaharul la fiert cu 150 ml apa pana ce siropul se leaga. Totul  dureaza aproximativ 30 minute.
Turnam apoi caisele peste sirop si incepem sa culegem spuma pe masura ce se formeaza.
Amestecam din cand in cand ( sa nu se striveasca fructele ) avand grija sa nu se prinda. Eu am folosit o cratita cu fund dublu si n-am avut probleme.

Focul trebuie sa fie mai tare la inceput, cat culegem spuma, apoi il lasam la minim.
In mod normal gemul este gata cand a scazut la jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise