Gem de caise

de Adele in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 3647 vizualizari

 

Daca tot am primit caise (din alea bune bio din copac :D) le-am bagat la un gem .. nu se compara gustul,aroma,parfumul etc unui gem/unei dulcete pregatit/a in casa.Tin sa precizez ca nu l-am pregatit pentru iarna ,deci va fi consumat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise.
  • 1 kg zahar.
  • 1 plic de gel fix 1:1.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Pentru inceput se spala foarte bine si se curata caisele ,se amesteca cu zahar si se lasa cel putin o ora .Se pun intr-o oala incapatoare (eu le-am pus in tuci) se pun la fiert la foc potrivit ,dupa ce lasa putina zeama se adauga plicul de gel fix,se fierbe pentru aproximativ o ora ,amestecand din cand in cand.Cand este gata se lasa ,chiar si pentru o noapte la racit, in oala in care a fost pregatit.Dupa care se pune in borcane se inchid si se pun in frigider.

TIPS-URI

1

Daca il preferati mai dulce adaugati zahar dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura