Gem de caise cu ghimbir

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 25 Iul 2011 | 3977 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa incerc o reteta noua, gem de caise cu ghimbir.Are o aroma grozava!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • sucul de la 1/2 lamaie mare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu ghimbir:

Mod de preparare Gem de caise

Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa.

Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta se topeste, dam focul putin mai tare (la mediu) si lasam sa fiarba. Amestecam cu lingura in vasul cu gem de caise cat putem de des pentru a nu se lipi de cratita. Dupa 30 de minute de fierbere adaugam ghimbirul si sucul de lamaie.

Vom fierbe gemul de caise  in jur de o ora. Cand acesta se leaga il luam de pe foc, il lasam sa se raceasca .Punem gem de caise in  borcanele in prealabil sterilizate in cuptor si mentinute la 100°C pana le umplem. Putem pune un varf de cutit de aspirina peste gem, inainte sa astupam borcanul cu capac, pentru a tine cat mai mult.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti renunta la ghimbir si sa preparati un gem de caise simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise