Gem de caise si piersici

de adela1981 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2012 | 7347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg caise ( fara samburi )
  • 1/2 kg piersici
  • 300 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise si piersici:

 Caisele se lasa pe jumatate, iar piersicile se taie in patru, se pun intr-o cratita mai inalta. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zaharul deasupra.  Se pune cratita pe foc si se fierbe la foc mic  o ora ( incepand din momentul cand incepe sa dea in clocot ),amestecand din cand in cand. Se poate pune o plita pe foc, atunci nu este nevoie sa amesteci foarte des. Gemul obtinut se pune in borcane si se pune capacul. Asezati borcanele intr-o cratita cu apa calda si  acoperiti cu un prosop de bucatarie, lasati pe foc mic  inca o ora. Aveti grija sa ajunga apa cel putin la jumatatea  borcanelor. Apoi se scot borcanele si se depoziteaza.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui