Gem de capsuni

de gaby_duceag in Dulceata / Gem, 31 Mai 2011 | 7175 vizualizari

 

Cel mai bun gem pe care l-am facut de cand bucataresc eu. Si are o culoare si o consistenta, minunate!!!

 

INGREDIENTE

  • ¬ 2, 200 kg capsuni
  • ¬900 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Nu pot scrie cantitati fixe, batute-n cuie pentru ca asa cum scrie cel de la care m-am inspirat adicatelea Maniacu' :)), asa pun si eu..la ochi, dupa gust.

Daca in general faceam dulceturile si gemurile fie  facand intai siropul apoi adaugand fructele , fie punandu-le ambele o data la fiert, de data aceasta, citind modul de preparare de la reteta bucatarului maniac, am schimbat ordinea.

Pentru inceput am pus capsunile (frumoase, bine coapte si sanatoase) intr-o strecuratoare mare si le-am trecut pe sub jetul de apa rece. Le-am curatat coditele.

Intr-un vas cu fund dublu le-am pus la fiert la foc mediu. Am amestecat usor pana si-au lasat sucul in care trebuie sa fiarba.

Le-am lasat la foc mic amestecand cand si cand pana ce a scazut lichidul aproximativ la jumatate.

Am adaugat zaharul. Initial am adaugat aprox 800 gr. dar dupa ce s-a topit am gustat si am mai pus 100 gr. Aici depinde de gusturile voastre, puteti pune 800 sau peste 1 kg.

Am lasat la fiert curatand spuma cu o lingura de lemn(aceeasi cu care am amestecat) si amestecand  sa nu se prinda de fundul cratitei.
.

Am mai fiert...sa zicem...20-25 minute.

Am tot scos cu lingura pe o farfurioara si am oprit focul atunci cand avea consistenta pe care mi-o doream.

Nu m-am uitat la ceas cand m-am apucat dar cred ca..cu totul a durat intre o ora juma, doua ore..cam asa.

Fierbinte, o repartizam in borcane curate, sterilizate si le capsam.

Mi-au iesit 2 borcanele de 360 si unul de 720 gr, plus o portie buna pe care-am papat-o:))

 

Daca le pastrati in camara, cred ca e necesar putin conservant. Eu nu pun niciodata pentru ca le tin pe raftul de sus al frigiderului ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

mihaelar63 1

16.06.2011, 09:03

Azi si eu prepar

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:11

Sylvia 1

16.06.2011, 16:49

Cu asta mi-ai facut pofta si pe facebook

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine