Gem de capsuni

de delia64 in Dulceata / Gem, 18 Iun 2013 | 19890 vizualizari

 

Din fructele ramase de la sirop am facut un delicios gem de capsuni .

 

INGREDIENTE

  • 10 kg. de capsuni
  • 5 kg. de zahar
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Se spala capsunele si se  amesteca cu zahar  pana a doua zi .

Se strecoara  siropul se pune la foc incet amestecandu-se din cand in cand.

Se pune zeama de la 2 lamai .

Cand fierbe butonat este aproape gata de fiert  gemul .

Se spala borcanele se sterilizeaza in cuptor si turnam gemul fierbinte in borcane , punem capacele si lasam intr-o caseta la dunst uscat pana a doua zi cand il asezam in camara .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

capsunele trebuie sa fie bine coapte si sanatoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris