Gem de cirese amare

de katty in Dulceata / Gem, 21 Iun 2020 | 4886 vizualizari

 

Ador ciresele amare. Este putina munca la scos samburii caci, dupa cum stiti sunt destul de maruntele, dar rezultatul va merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese amare:

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita.

Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special.

Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra zeama de lamaie si punem zaharul. Lasam vasul acoperit la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata pentru ca ciresele sa isi lase zeama.

Punem craticioara la foc mic si spumam cat este nevoie pana gemul este gata (siropul este legat). Punem gemul in borcane sterilizate in prealabil, asezam bine capacele si le acoperim cu prosoape pana se racesc.

Etichetam borcanele si le pastram in camara sau undeva unde sa nu le bata soarele.  

TIPS-URI

1

ciresele trebuie sa fie bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]