Gem de cirese aromat

de katty in Dulceata / Gem, 5 Iul 2020 | 2455 vizualizari

 

Pentru ca am primit niste cirese mari, bine coapte am facut niste gem aromat cu scortisoara si anason stelat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese
  • 1,3 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 1 buc anason stelat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese aromat:

Spalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat. Lasam cratita la frigider pentru cateva ore. Amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul. Punem cratita la foc iute pana amestecul se ridica si incepe sa fiarba. Reducem focul si spumam cat este nevoie. Fierbem pana  siropul scade si este legat. Dam cratita jos si punem gemul fierbinte in borcane sterile, caldute sub care am asezat o lama de cutit. Punem capacele si asezam borcanele in paturi pana gemul se raceste. Etichetam borcanele si le asezam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem portocale cu nuci