Gem de corcoduse si caise

de marcela1979 in Dulceata / Gem, 9 Aug 2011 | 5857 vizualizari

 

Am primit vreo 2.5 kg de corcoduse rosii si cam 1,5 kg de caise si am decis sa fac gem de corcodusr si caise. A iesit delicios.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg corcoduse fara samburi
  • 1 kg caise fara samburi
  • 1 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse si caise:

Cum se prepara gemul de corcoduse si caise:

Corcodusele se spala si se scot samburii. Caisele se spala si ele si se scot samburii. Se dau prin masina de tocat carne sau se fac cu blanderul ca si mine.

Intr-o oala cu fundul gros se pune compozitia si se pune la fiert pana mai scade din apa lasata ,la foc mic pe o plita. Cand a fiert pe jumatate se adauga zaharul si se mai lasa sa fiarba pana e gata. Se face testul cu picatura in apa sa nu se imprastie si atunci e gata.

Se spala borcanele se usuca si se pune dulceata calda in ele. Sub fundul borcanului se une lama unui cutit sa nu crape. Se infileteaza capacele bine si se pune intre paturi pana a doua zi sa se raceasca. Apoi se pun borcanele in camara.

Mie mi-au iesit 6 borcanele cu gemul de corcoduse si caise si inca un pic de gustat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

19.08.2011, 12:42

ce combinatie minunata..................

marcela1979 1

19.08.2011, 12:52

intradevar medi e foarte buna

marcela1979 1

19.08.2011, 12:53

multumesc miuta,luk,diva, mena,mamaie,ionela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni in vasul roman