Gem de gutui

de Panacris in Dulceata / Gem, 11 Noi 2012 | 15768 vizualizari

 

Conservareala nu s-a incheiat ;)

 

INGREDIENTE

  • gutui 3000 g,
  • zahar tos 2000 g,
  • lamaie 2 bucati,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se curata de coaja si samburi, se rad pe razatoarea mare, se stropesc imediat cu zeama de lamaie, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la fiert cca. 45 de minute la foc mic, pana se incheaga dulceata. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate, care se inchid ermetic si se aseaza cu capacul in jos, lasandu-se la dunst cald, pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]