Gem de gutui cu trandafiri

de dentistutza in Dulceata / Gem, 14 Sep 2010 | 7038 vizualizari

 

Gutuile contin vitamine, fibre,tanin care le confera gustul usor astringent si multa pectina care gelifica preparatul. De aceea nu se pune o cantitate mare de gutui la gem tocmai pentru a evita o compozitie prea consistenta.
Culoarea gemului este placuta dar gustul mi se pare anost asa ca am decis sa adaug de data asta niste dulceata de trandafiri si sa vad cum iese!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 gutui cojite
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa plata
  • 1 lamaie
  • 3/4 borcan dulceata trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu trandafiri:

Se face un sirop  legat din zahar,apa plata si zeama de la lamaie.

Gutuile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari  pana la partea lemnoasa.

Indata ce le-am ras se introduc in siropul fierbinte si se lasa  sa fiarba pana se leaga ( sau pana se ridica toata cant. de gutuie la suprafata siropului).

Se adauga dulceata de trandafiri si se fierb impreuna vreo cinci minute.

 Gemul se pune in borcane sterilizate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

gaby_duceag 1

14.09.2010, 23:07

wow!ce amestec

Bunica 1

15.09.2010, 15:05

Gemul de gutui e delicios, dar amestecat cu dulceata de trandafir cred ca a iesit o nebunie ! Dulceata am , asa ca astept sa apara gutuile romanesti

Rahela Velicu 1

21.08.2021, 20:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise si piersici