Gem de macese

de Zamfira in Dulceata / Gem, 25 Sep 2012 | 10697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 L suc de macese
  • 2 kg. zahar
  • coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Am fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala. 

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti. Dupa care punem gemul de macese in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti si deasupra punem 1-2 linguri de coniac (inlocuieste conservantul).

Se inchid ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

TIPS-URI

1

puteti fierbe gemul si in cuptor, atentie la foc mic!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lilik 1

27.09.2012, 00:18

Offff...cat este de bun cand eram mica facea si mama,iar clatitele cu gem de macese erau preferatele mele grozav

RuxyRux 1

28.09.2012, 21:55

Exceptional gem!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:16

foarte multa vitamina C

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese