Gem de mere

de Dana_Retetegg in Conserve, 23 Noi 2011 | 25295 vizualizari

 

E un gem fin, aromat si dulce, care merge de minune pe paine cu unt dimineata, pe biscuiti cand avem pofta de ceva dulce sau in diverse prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mere,
  • 2 kg zahar (daca merele sunt mai dulci punem 1.7 kg),
  • 100-150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Merele se curata de coaja si de cotor.

Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul.

Se pun la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul si apa.

Se lasa pe foc mic pana cand scade tot lichidul si compozitia devine mai solida.

Mestecam in permanenta sa nu se lipeasca.

Cand suntem multumiti de consistenta gemului, oprim focul.

Punem gemul in borcane curate, inchidem ermetic borcanele si le punem in paturi pana a doua zi.

Le depozitam apoi la loc racoros.

E foarte, foarte bun si parfumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

24.11.2011, 13:27

delicios cu clatite mai ales

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 16:46

Merci Gabytza

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 16:47

Lia, nu l-am testat inca dar sunt sigura ca merge de minune la clatite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete si ardei copti pentru iarna