Gem de mere

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 24 Sep 2013 | 33446 vizualizari

 

Aprovizionam serios camara cu bunatati.

 

INGREDIENTE

  • 2.900 g mere curatate de coaja si samburi
  • 1.300 g zahar tos
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot.

2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute.

3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade, merele se zdrobesc, iar gemul este inchegat.

4. Punem gemul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul, le rasturnam cu fundul in sus si le acoperim cu un prosop. Dupa ce se racesc le puteti depozita.

Ce v-am zis, e floare la ureche. :P

TIPS-URI

1

Ca sa fie totul clar, cantitatea de mere nu include coaja si semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

24.09.2013, 15:57

Cleme )

Bya Ralu 1

24.09.2013, 17:19

ce bun trebe sa fie

RuxyRux 1

24.09.2013, 17:56

Ce-l iubesc! arata grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui