Gem de piersici de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 10 Sep 2014 | 7992 vizualizari

 

Au o culoare verde galbuie,sunt foarte aromate si parfumate,delicioase pot sa spun,numai bune de un gem tomnatic cu ceva mieji de nuca aruncati in borcan.....

 

INGREDIENTE

  • cca 5 kg de piersici de gradina
  • 1 kg de zahar
  • si multa rabdare
  • mieji de nuca curatati d epielita
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici de gradina:

Curatam piersicile de coaja, le scoatem samburii si apoi le bagam la robot, mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Asezam tuciul pe foc adaugam pasta de piersici, apoi zaharul, amestecam pana se incorporeaza tot zaharul si lasam focul mic, avand grija sa amestecam din cand in cand, sa nu se lipeasca. Nu prea e cazul sa se lipeasca cand fierbi in tuci si la foc mic. Scadem gemul cat credem de cuviita ,eu l-am lasat destul de gros. Apoi asezam gemul cald in borcanele pregatite, spalate si uscate bine. Asezam gemul in borcane, punem si cativa mieji de nuca curatati de coaja, apoi le punem intr-o tava in cuptorul incins bine, focul trebuie sa fie stins, fara sa punem capacele, lasam pana se formeaza o crusta deasupra, apoi le capacim si le lasam sa se raceasca. Le depozitam in loc racoros, camara, beci, fiecare dupa posibilitati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]