Gem de prune

de Sidy in Dulceata / Gem, 26 Aug 2011 | 5652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune
  • 2 kg zahar tos
  • 1 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Se spala prunele si se scot camburii.

Dam pulpa prunelor prin blender si apoi le punem intr-o cratita in care le vom fierbe.

La 4 kg de prune curatate adaugam 2 kg zahar, amestecam si dam la foc moderat.

Din momentul in care incepe sa clocoteasca, invartim cu lingura ,din cand in cand ,sa nu se prinda prunele de fundul cratitei.

Lasam sa fiarba la foc potrivit cam o ora, o ora jumatate pina scade sucul prunelor.

Catre sfarsit, adaugam lingurita cu sare de lamiae si mai lasam sa dea cateva clocote.

Punem gemul in borcanele spalate si bine uscate de cu o zi inainte, asa fierbinte.

Punem capacele la borcane si le rasturnam cu gura in jos 5 minute.

Le punem apoi in pat cald pina a doua zi cand se racesc si le putem aseza in camara, pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese si visine