Gem de prune

de Sidy in Dulceata / Gem, 26 Aug 2011 | 5252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune
  • 2 kg zahar tos
  • 1 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Se spala prunele si se scot camburii.

Dam pulpa prunelor prin blender si apoi le punem intr-o cratita in care le vom fierbe.

La 4 kg de prune curatate adaugam 2 kg zahar, amestecam si dam la foc moderat.

Din momentul in care incepe sa clocoteasca, invartim cu lingura ,din cand in cand ,sa nu se prinda prunele de fundul cratitei.

Lasam sa fiarba la foc potrivit cam o ora, o ora jumatate pina scade sucul prunelor.

Catre sfarsit, adaugam lingurita cu sare de lamiae si mai lasam sa dea cateva clocote.

Punem gemul in borcanele spalate si bine uscate de cu o zi inainte, asa fierbinte.

Punem capacele la borcane si le rasturnam cu gura in jos 5 minute.

Le punem apoi in pat cald pina a doua zi cand se racesc si le putem aseza in camara, pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui