Gem de prune

de mihaelaM in Dulceata / Gem, 20 Noi 2011 | 5134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg prune
  • 1 kg zahar
  • mieji de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Alegem prunele bine coapte,dupa care le spalam bine apoi le scoatem samburii.

Peste prunele fara samburi vom pune zaharul dupa care vom pune la frigider pana a doua zi.

A doua zi vom pune prunele impreuna cu sucul lasat intr-o oala de tuci pe care le vom pune la foc mic,mestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Cand gemul este legat vom pune miejii de nuca taiati dupa care vom stinge focul.

Punem in borcane apoi borcanele le punem la cuptor timp de 10 minute.Stingem cuptorul,le scoatem si le acoperim cu o patura pana a doua zi ,apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelaM 1

21.11.2011, 21:42

multumesc mamaie

mihaelaM 1

21.11.2011, 21:42

Mena

mihaelaM 1

21.11.2011, 21:42

multumesc Gabitza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune