Gem de smochine cu pere

de Sidy in Dulceata / Gem, 21 Sep 2011 | 6077 vizualizari

 

Cum aveam niste smochine coapte, dar prea putine, m-am gandit sa le combin cu niste pere aromate si a iesit un gem cu un gust de neegalat..

 

INGREDIENTE

  • 500 g smochine
  • 500g pere
  • 500 g zahar
  • 4 cuisoare
  • un varf cutit sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine cu pere:

Se spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da fructele prin blender.

Pasta obtinuta o punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul, cuisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 30-40 de minute pina scade sucul. Adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea cateva clocote. Punem gemul fierbinte in borcane, cu grija sa nu le spargem.

Intr-o cratita mai mare asezam prosop pe fundul ei, apoi borcanele cu alt prosop printre ele, turnam apa pina la gura borcanelor si asa acoperite le lasam sa fiarba 15 minute. Le punem apoi intr-o cutie borcanele, le acoperim cu paturi si le lasam pina se racesc.

Asezam apoi borcanele in camara pentru la iarna. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]