Gem din prune si fistic

de Panacris in Dulceata / Gem, 8 Sep 2020 | 3009 vizualizari

 

Initial am vrut să prepar magiun din prune fără zahăr, dar după ce am m-am gustat la jumătatea procesului de fierbere, am schimbat macazul și am pus de-un gem cu mai puțin zahăr, întradevăr. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Prune cca. 2000 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Fistic nesărat tocat 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din prune si fistic:

 Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu.

Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece.

A doua zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu  cca. 150 grade), în cuptor, neacoperit cca. 3-4 ore sau pentru goposdinele moderne la Slow cooker, în minunatul aparat de la CrockPot, 6 ore la modulul HIGH.

După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se încheagă, se adaugă fisticul mărunțit se ma lasă la fiert cca. 30 de minute, apoi  se pune în borcane sterilizate.

Borcanele se căpăcesc, cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

fisticul se poate înlocui cu alunele de pădure, arahide sau clasicele nuci! ;))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din prune si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune decojite