Gem din prune si fistic

de Panacris in Dulceata / Gem, 8 Sep 2020 | 2836 vizualizari

 

Initial am vrut să prepar magiun din prune fără zahăr, dar după ce am m-am gustat la jumătatea procesului de fierbere, am schimbat macazul și am pus de-un gem cu mai puțin zahăr, întradevăr. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Prune cca. 2000 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Fistic nesărat tocat 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din prune si fistic:

 Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu.

Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece.

A doua zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu  cca. 150 grade), în cuptor, neacoperit cca. 3-4 ore sau pentru goposdinele moderne la Slow cooker, în minunatul aparat de la CrockPot, 6 ore la modulul HIGH.

După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se încheagă, se adaugă fisticul mărunțit se ma lasă la fiert cca. 30 de minute, apoi  se pune în borcane sterilizate.

Borcanele se căpăcesc, cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

fisticul se poate înlocui cu alunele de pădure, arahide sau clasicele nuci! ;))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din prune si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si pere