Gem/dulceaţă de zmeură

de diaconta in Dulceata / Gem, 6 Iul 2014 | 8410 vizualizari

 

Pentru că am fost în vizita la nişte prieteni şi ei aveau zmeura în grădina,am cules vreo 2 kilograme,aşa că am pregatit acest gem delicios.
Nici nu ştiu dacă e dulceaţă sau gem .Eu am pus fructele întregi,dar ele s-au zdrobit.
Pentru că nu am vrut să pierd aroma şi gustul fructelor,am folosit zahar gelifiant Margaritar.Mie îmi place foarte mult culoarea şi consitenţa gemului/dulceţii pregatite astfel.
In mod normal,se foloşeste 1 kg de zahar la 1 kg de fructe,dar mie mi s-a parut foarte mult,aşa ca am redus cantitatea,rezultatul fiind la fel de bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura
  • 1,600 kg zahar gelifiant Margaritar 1:1
  • Zeama de lamâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem/dulceaţă de zmeură:

Zmeura am pus-o într-o sita si am spalat-o cu un jet foarte uşor de apa.

Am lasat-o sa se scurga,apoi am pus-o într-o cratita cu o lingura de zahar si am fiert-o 10 minute.

Dupa acest timp am adaugat restul de zahar ,zeama de lamâie si am mai fiert 10 minute.

Am pus-o asa fierbinte în borcane,am pus borcanele în cuptorul  caldut ca sa se usuce deasupra,apoi am închis cu capacele si le-am lasat acoperite cu o patura peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem/dulceaţă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]