Gheare de urs

de Anamaria7 in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 9129 vizualizari

 

In cautare de o reteta speciala pentru una dintre numeroasele zile pe munte, am dat peste minunile acestea incredibil de gustoase si cu un aspect inedit :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • Pentru umplutura:
  • 2 cani migdale macinate (su sau fara coaja)
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 albus de ou
  • 1 lgt esenta de migdale
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lgt lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gheare de urs:

Aluatul se lasa la dezghetat si intre timp se prepara umplutura.

Albusul de ou se bate cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine lucios, dupa care se pun si esenta si migdalele macinate (daca pare prea lunga compozitia, mai adaugati migdale, ea trebuie sa nu curga deloc cand e gata).

Aluatul se taie in dreptunghiuri de cca 7cm x 5cm. Pe fiecare dreptunghi se aseaza un cilindru cu umplutura (nu puneti foarte multa pentru ca o sa se desfaca aluatul la copt) si se impatura (dupa ce ungem putin marginile cu apa), dar se lasa o margine de cca 1cm neacoperita. Aceasta se taie in 4 locuri pentru a forma "ghearele" ursului :)

Ghearele se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se tin in cuptor pana cand se rumenesc, cca 40-45min.

Regret ca nu am poze si de pe parcurs, dar ma grabeam si eram cu bucataria in renovare.

TIPS-URI

1

Eu am folosit pentru unele gheare de urs si umplutura cu branza telemea amestecata cu ou si chimen.

2

Sunt sigura ca sunt foarte bune umplute cu nuca macinata in loc de migdale, sau chiar cu gem, Finetti sau alta crema de ciocolata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gheare de urs" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dentistutza 1

16.09.2010, 20:04

cred ca sunt delicioase!! si frumusele
daca le umpli cu branza si chimen din ce mai faci gherutele, tot din migdale??

jolygina 1

17.09.2010, 18:53

intradevar super ideea

vero_closca 1

18.09.2010, 13:39

5 furculite! minunata idee! o trec la favorite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si afine