Ghiveci cu legume

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 15 Iul 2014 | 6242 vizualizari

 

Oare merge si ghiveci numai cu carne?trebuie sa incerc........Pentru ca,am adus una alta din gradina,m-am gandit eu asa sa le amestec .......atentie, garnitura la o friptura,mai pe seara......

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 ardei capia rosu
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 4 rosii
  • 3-4 linguri de pasta de rosii
  • o mana de fasole
  • o mana de mazare
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume:

Mai intai ne pregatim toate legumele, spalate, taiate, unele rondele, altele pestisor, altele julien. Dupa ce le-am taiat pe toate le dam un praf de sare si piper. Luam un vas de yena incapator, punem o lingura de ulei si ungem tot vasul, apoi asezam legumele alternand. Am inceput cu dovlecel, apoi vinete, ceapa, ardei, morcov, rosii, fasole, mazare, fiecare cum vrea sa le aseze. Dupa ce le-am asezat mai stropim cu putin ulei, adaugam 2 cani de apa, acoperim vasul cu capac si dam la cuptor, la foc moderat cca 2 ore. Inainte cu 20 de minute, ridicam capacul si turnam pasta de rosii diluata cu putina apa, lasam sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit scoatem vasul din cuptor si punem patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]