Ghiveci de legume

de ExploraCuisine in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 25983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei capia rosii    
  • 1 ardei gras verde    
  • 1 ardei gras galben    
  • 2 morcovi    
  • 1/4 telina    
  • 1 ceapa    
  • 200 ml bulion (300 g rosii daca aveti)    
  • 100 g orez    
  • patrunjel verde    
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam legumele si le curatam de coaja si le tocam marunt. Intr-o cratita, punem 2 linguri ulei si prajim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie putin, adaugam ardeii si amestecam mereu. Lasam sa se inmoaie putin ardeii si punem morcovii si telina.

Mai lasam pe foc timp de 2 minute, amestecand tot timpul sa nu se arda. Punem apa peste legume (sa nu depaseasca legumele), punem sare si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam orezul curatat si spalat si amestecam din cand in cand.

Lasam sa fiarba pana cand bobul de orez e moale. Cand orezul e fiert, iar apa a scazut, adaugam bulionul, condimente, lasam sa mai fiarba timp de 5 minute. Adaugam si patrunjel verde tocat si dam cratita deoparte. Servim ca atare sau langa niste oua facute ochiuri. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

31.07.2013, 12:07

ce-mi place cum arata!favo

Patricia Iordache 1

31.07.2013, 13:11

Am trecut la favorite si o sa incerc si eu reteta zilele acestea!

babi5 1

31.07.2013, 18:48

Tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf colorat