Ghiveci de legume

de ExploraCuisine in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 26164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei capia rosii    
  • 1 ardei gras verde    
  • 1 ardei gras galben    
  • 2 morcovi    
  • 1/4 telina    
  • 1 ceapa    
  • 200 ml bulion (300 g rosii daca aveti)    
  • 100 g orez    
  • patrunjel verde    
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam legumele si le curatam de coaja si le tocam marunt. Intr-o cratita, punem 2 linguri ulei si prajim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie putin, adaugam ardeii si amestecam mereu. Lasam sa se inmoaie putin ardeii si punem morcovii si telina.

Mai lasam pe foc timp de 2 minute, amestecand tot timpul sa nu se arda. Punem apa peste legume (sa nu depaseasca legumele), punem sare si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam orezul curatat si spalat si amestecam din cand in cand.

Lasam sa fiarba pana cand bobul de orez e moale. Cand orezul e fiert, iar apa a scazut, adaugam bulionul, condimente, lasam sa mai fiarba timp de 5 minute. Adaugam si patrunjel verde tocat si dam cratita deoparte. Servim ca atare sau langa niste oua facute ochiuri. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuci, de post