Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

de Mihaela11_jo in Vita, 5 Feb 2011 | 10124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de vita  
  • 4-5 rosii mari  
  • 2 cartofi mari  
  • 2 dovlecei  zucchini de marime medie  
  • 1 vanata mare  
  • 2 ardei grasi  
  • 1 ardei capia rosu  
  • 3 morcovi  
  • 1 ceapa  
  • 3 catei de usturoi  
  • 1 brocoli -
  • 1 cana de mazare  si fasole verde congelata  
  • ulei de masline  
  • 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir  
  • cimbru  
  • foi de dafin  
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”:

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.

Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.

Morcovii se taie rondele.

Ceapa si usturoiul se taie marunt.

Ardeiul se taie julien.

Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.

Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.

Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.

Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.

Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.

Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa  la foc mic 15 minute.

Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.

Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.

Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel a la Nicosia