Ghiveci de legume cu orez

de Corinuta in Mancaruri de post, 28 Iul 2010 | 12232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei  grasi
  • 2 rosii mari
  • 1 vanata de 400 g
  • 1 dovlecel
  • 4 linguri ulei
  • 250 g orez
  • sare, piper macinat
  • leustean verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez:

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se curata ceapa, se taie feliute si se pune la calit 3-4 minute invartind din cand in cand.

Ardeiul se spala, se curata, se taie felii si se adauga peste ceapa, se caleste inca 3-4 minute.

Se curata vanata si dovlecelul si se taie cuburi.Se adauga in cratita si se calesc putin, dupa care se stinge cu un pahar cu apa, se acopera cu un capac si se lasa totul sa fiarba 8 minute la foc potrivit invartind de 2-3 ori.

Intre timp se spala bine orezul si se pune la fiert in apa cu sare. Cand e fiert se clateste in apa rece si se strecoara.

Rosiile se pun in apa fierbine cateva secunde, se decojesc si se taie cubulete. Se adauga peste restul legumelor, se condimenteaza cu sare si piper. Dupa inca 3-4 minute se stinge focul si se presara deasupra verdeata.

Se poate servi amestecat cu orezul sau separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut