Ghoriba (fursecuri Maroc)

de Criss in Prajituri, 16 Oct 2010 | 7292 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o mai intai pe blogul Laurei Adamache si mi-a facut cu ochiul. :) Apoi am vazut-on si la Miha pe blog, de unde am si luat reteta . (Multumesc Miha, Laura)

 

INGREDIENTE

  •   2 oua  
  • 50 g unt  
  • 40 ml ulei   150 g zahar  
  • esenta de migdale  
  • 350 g faina  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu  dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora. (eu m-am grabit si l-am lasat doar 20 de minute dar a fost suficient)


Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (Aici n-am estimat prea bine marimea nucilor :) si au iesit cam mari)

Se coc timp de 20 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca si devin tari.

Mie mi s-a parut ca aduc oarecum cu turta dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba (fursecuri Maroc)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza