Gnocchi sunt un fel de mancare cu origini antice si raspandit in toata lumea. Sunt foarte buni si adaptabili la multe sosuri.
Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina.
Se adauga un ou,se framanta toate  ingredientele pana se obtine o biluta compacta. Aluatul rezultat se imparte in  3 turtite.
Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie  bucati de 2,5 cm fiecare. Le puteti face si un model  pentru un aspect original italian,se ia fiecare gnocco si se ruleaza pe  furculita infainata pt a crea dungi sau cum prefer eu pe dosul  razatoarei de branza. Pe langa scopul estetic ar fi  si faptul ca vor absorbi mai mult sos. Se pun la fiert in apa fierbinte  si sarata,in care am pus putin ulei.Se vor aseza pe fundul cratitei. Cand urca la suprafata sunt  gata. Ii luam cu o paleta si le punem intr-o tigaie peste sosul pe care il vom  folosi.
1
Se servesc cu sos bolognez(ragù) , sos de rosii ,pesto , simpli cu unt si salvie,etc.