Gnocchi albi si galbeni

de lilik in Paste, 16 Sep 2010 | 4291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 170 gr faina + inca putina pt a presara pe masa
  • 70 gr pulpa de dovleac
  • 1 ou
  • putin parmezan
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi albi si galbeni:

Fierbem cartofii cu coaja si dovlecul il facem la cuptor sau la baine-marine. Cand cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si in pasam. 350 de gr din cartofi ii amestecam cu 100 gr faina ,jumatate de ou,sare si 1 lingura de parmezan. Amestecam bine compozitia din care luam cate putin si o punem pe masa infainata. Facem un sul mic si taiem bucatele mici carora le dam o forma rotunjita si ii punem pe un taler presarat cu faina sa nu se lipeasca.

Pregatim al doilea aluat din 150 gr cartofi,dovleacul pasat ,faina ramasa,jumatatea de ou,sare si o lingurita de parmezan. Amestecam bine compozitia din care vom face gnocchi galbeni cu acelasi procedeu.

Punem apa cu sare intr-o oala la fiert  si cand apa fierbe punem gnocchi. Sunt gata cand se ridica la suprafata apei. Ii scoatem si ii punem la scurs apoi ii condimentam dupa preferinte. Eu i-am facut cu ragù, dar ii puteti face cu sos de rosii sau cu unt...depinde de gusturile voastre.

Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi albi si galbeni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de dovlecei