Gnocchi cu leurda

de adriana65 in Paste, 26 Mar 2014 | 5387 vizualizari

 

Gnocchi - găluştele de cartofi în stil italian vă sunt cu siguranţă cunoscute. Am mai preparat gnocchi cu diferite sosuri de brânză, cu ciuperci, dar, de data aceasta, le-am "îmbrăcat" într-un sos cu leurdă aromat, dens şi delicios.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru gnocchi:

  •   500 g cartofi albi
  •  1 gălbenuş
  •  60 g griş
  •  50 g făină
  •  sare
  •  nucşoară

Ingrediente pentru sos de leurdă:

  •  200 g bacon
  •  250 g smântână de 24% grăsime
  •  200 g mozzarella proaspătă
  •  2 linguri parmezan răzuit
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  1 legătură mare de leurdă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu leurda:

Cartofii se spală şi se pun la fiert. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează. Se adaugă grişul, făina şi gălbenuşul; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Dacă aluatul rezultat se leagă de mână se mai poate adăuga făină. Cantitatea acesteia poate varia în funcţie de mărimea gălbenuşului.

Se frământă apoi se dă la frigider 30 de minute. Se scoate şi se fac rulouri de grosimea unui deget; se taie sub formă de periniţe, fiecare se presează cu o furculiţă şi se lasă să se odihnească 15 minute. Se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, la foc mic, 15 - 20 de minute. Se scot cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă.

Leurda se spală şi se tamponează uşor cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa de pe frunze. Se îndepărtează codiţele apoi  frunzele se pun în vasul  blenderului împreună cu o lingură de parmezan răzuit şi 1 lingură ulei de măsline. Se toacă rezultând un fel de pesto dar fără seminţe de pin. Se lasă deoparte.

Se taie feliuţe baconul, se prăjeşte în uleiul de măsline rămas. Se adaugă  leurda,  smîntâna  şi mozzarella ruptă fâşii. Se potriveşte de sare.

Gnocchi se pun în sosul de leurdă şi se amestecă.

În farfurie, la servire,  se presară parmezan răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Irina 1

28.03.2014, 17:26

o nebunie intr-o farfurie!

xana 1

30.03.2014, 08:49

arata nemaipomenit!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu creveti in sos de portocale