Gnocchi cu pui in sos rosu

de Anamaria7 in Pui, 22 Sep 2010 | 7958 vizualizari

 

O aroma mirrrifica si un gust delicios

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 500 gr cartofi
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 1/2 lgt sare
  • Pentru pui:
  • un piept de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lg sos de soia
  • sare, piper, busuioc
  • 300 ml bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu pui in sos rosu:

Pieptul de pui se taie felii subtiri de cca 3cm lungime, se sareaza si se pipereaza si se lasa in sosul de soia cca 30min.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se curata de coaja cat sunt inca fierbinti pentru a se putea zdrobi usor, apoi se adauga sarea, oul si faina. Trebuie sa rezulte un aluat nu foarte tare si nici lipicios. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta 2min, apoi se taie bucatele de cca 60gr si se ruleaza in forma de bastonas de cca 1cm grosime. Se taie gnocchi de 2cm lungime si se aseaza pe o tava presarata si ea cu faina.

Intre timp, se pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot se introduc gnocchi si se fierb pana se ridica la suprafata. Se strecoara.

Intr-o tigaie unsa cu 1lgt ulei de masline se pun usturoiul si pieptul de pui. Cand puiul e rumenit bine se toarna bulionul si busuiocul si se mai lasa sa clocoteasca putin. La final se toarna gnocchi in tigaie si se amesteca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu pui in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb