Gnocchi cu sos picant

de scortisoara in Paste, 8 Sep 2012 | 5098 vizualizari

 

Asta-i reteta direct de la ea de-acasa din Italia asa ca am zis de ce nu, dar atata am muncit la ea ca pan-la anu' sigur n-o mai fac.

 

INGREDIENTE

Pentru Gnocchi:

  • 1 kg de cartofi
  • o cana si jumatate de faina
  • o lingura de sare
  • 1 ou (optional, eu l-am pus insa in reteta traditionala nu era

Pentru sos:

  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • rosii pasate (o conserva)
  • busuioc, sare, piper, boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos picant:

Fierbem cartofii in apa cu sare si apoi cand sunt moi ii strecuram de apa si ii pisam ca la piure.

Ii lasam sa se raceasca si apoi adaugam faina sarea si oul. Framantam un aluat moale vreo 4-5 minute pana cand devine un intreg.

Impartim aluatul in bucati pe care le facem "mingiute". Fiecare "mingiuta" o intindem intr-un tubulet de 1.5 cm grosime si taiem gnocchii cam de 1 cm fiecare. Ii lasam sa se usuce pe un prosop aproximativ o ora, desi nu este necesar. Se fierb in apa clocotita insa nu toti deodata, ci pe rand. Sunt gata cand se ridica la suprafara apei.

Sosul: Calim usturoiul tocat in putin ulei , insa sa nu se arda. Adaugam rosiile, sarea si piperul si boiaua iute si lasam la foc mic 10 minute. La sfarsit adaugam busuiocul si acoperim cu un capac pana sunt gata gnocchii.

Se pot servi si cu cascaval deasupra, insa eu am pus telemea si au fost foarte buni!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:23

place la favorite cu ea

scortisoara 1

10.09.2012, 21:59

Elena

simona72 1

13.02.2013, 13:01

felicitari pt gnocchi, intradevar trebuie sa ai chef cind te apuci sa-i faci....dar sunt super buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori