Gogonele in otet

de MotanLaOale in Muraturi, 21 Oct 2014 | 12286 vizualizari

 

Am vazut la Merisor si am pus si eu odata cu muraturile asortate pe care le pun mereu. Sunt curios cum vor iesi deoarece eu am folosit otetul in proportia mea universala pentru toate muraturile in otet.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • usturoi
  • frunze telina
  • hrean
  • conopida
  • morcovi
  • PENTRU OTET
  • 1 l otet
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare grunjoasa la litru compozitie
  • 5 linguri zahar la litru compozitie
  • 5-7 boabe piper la litru compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litru compozitie
  • 1-2 foi dafin la litru compozitie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in otet:

Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place.

Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta.

Se spala borcanele si se pun la scurs.

Toate ingredientele se spala sau se curata.

Se aseaza pe fundul fiecarui borcan frunza de telina, 3-4 catei usturoi si 3-4 bucatele de hrean.

Se aseaza gogonelele si golurile dintre ele se umplu cu conopida si morcovi.

Deasupra se pune frunza de telina, 2-3 catei de usturoi si 2-3 bucatele de hrean.

Otetul se combina cu toate ingredientele in cantitatea care este necesara si se fierbe in clocot 2-3 minute.

Se toarna fierbinte in borcane peste gogonele.

Se agita borcanele sa iasa bulele de aer, se completeaza cu lichid si se pun capacele.

Borcanele se pun sub paturi pentru racire lenta.

A doua zi se pun in camara si le admiri 2-3 saptamani pana sunt facute si se pot consuma.

 

 

TIPS-URI

1

Eu le-am pus in acelasi timp cu cele clasice in saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele in otet