Gogosari in otet ( la rece)

de alilianaa in Muraturi, 4 Sep 2013 | 19651 vizualizari

 

Este o reteta pe care o folosesc de ceva timp...

 

INGREDIENTE

  • 8,5 kg de gogosari sparti in sferturi sau jumatati
  • 900 g zahar
  • 8 linguri sare
  • 1 l otet
  • piper boabe,
  • mustar boabe,
  • 3 morcovi
  • 2 teline ( frunze si radacina)
  • foi dafin
  • usturoi- 6 graunti
  • un plic conservant.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet ( la rece):

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si de alte parti vatamate si se pun  intr-un vas mai mare ( in cazul meu, o cratita mare). Din sare si zahar se face un amestec in uscat si se pune peste gogosari. Se amesteca sa fie cuprins tot gogosarul. Se lasa 24 ore. Intre timp gogosarii isi vor lasa propria zeama. 

Se spala recipientele pentru a-i depune. Se curata morcovii, telina, se portioneaza. Se curata usturoiul. Se aseaza gogosarii si ingredientele dupa inspiratie. Eu prefer ca la fundul borcanului sa fie tije si frunze de telina.

Peste solutia rezultata in urma topirii zaharului cu sarea se pune otet si conservant si se pune peste gogosari. Borcanele se leaga la gura si se depun in camara la racoare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet ( la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]