Gogosari in sos tomat

de Ina in Conserve, 23 Sep 2011 | 32382 vizualizari

 

O salata delicioasa pentru fripturi si nu numai. Incercati sa turnati sosul peste cartofi prajiti sau peste omleta si va veti linge degetele :D

 

INGREDIENTE

  • 5 kg. gogosar
  • Pentru sos:
  • 500 ml otet
  • 500 ml ulei
  • 500 g zahar
  • 800 g pasta de tomate/ bulion
  • o lingura rasa cu sare 
  • o lingurita cu piper macinat
  • 3-4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos tomat:

Curatam gogosarii de seminte, ii spalam bine si-i taiem in fasii de un deget.

Intr-un vas incapator punem la fiert ingredientele mentionate si obtinem un sos in care adaugam gogosarii feliati. Lasam sa clocoteasca 10 minute, amestecand continuu, apoi oprim focul si punem totul fierbinte, in borcane. Acoperim gura borcanelor cu folie alimentara si capsam cat sunt inca fierbinti ( eu fierb si capacele inainte de a le folosi, pentru a avea priza mai mare la gura borcanului ). Nu necesita sterilizare.

Sunt excelenti!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza, in saramura